نفیسه آزاد تبرئه شد

بامدادخبر: نفیسه آزاد که پیش از این و بنا به حکم دادگاه بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.

این فعال کمپین یک میلیون امضا، در بهمن ماه سال گذشته در ارتفاعات توچال تهران، به همراه دو عضو دیگر کمپین به جرم جمع آوری امضا دستگیر و مدت یک هفته را در بازداشتگاه وزرا گذراند. خرداد ماه امسال دادگاه بدوی، او را مجرم شناخت و به یک سال حبس تعلیقی محکوم کرد. حکم دادگاه تجدید نظر مبنی بر تبرئه آزاد در حالی صادر می شود که پیش از این نیز خانم ها عسگری زاده، خسروی و اللهیاری نیز از فعالین کمپین از اتهامات وارده تبرئه شده بودند.

خانم ارزنی وکیل مدافع آزاد در این پرونده در این رابطه می گوید: با توجه به اینکه اقدام به جمع آوری امضا در قوانین جمهوری اسلامی جرم محسوب نمی شود و با توجه به فعالیت دیگر کمپین های تشکیل شده برای دفاع از مردم فلسطین و یا اعتراض به جنایات جنگی که در همین مقطع زمانی آغاز به کار کرده اند، انتساب تبلیغ علیه نظام به این فعالیت مدنی پایه ی حقوقی ندارد.

این حکم تبرئه در حالی صادر می شود که تنی چند از اعضا کمپین یک میلیون امضا، با اتهام عضویت در این کمپین رو به رو شده اند. خانم ها جلوه جواهری، مریم مالک و خدیجه مقدم از فعالینی هستند که هم اکنون با این اتهام روبرو شده اند. در حالیکه طرح کمیپین چیزی جز جمع آوری یک میلیون امضا نبوده است، بنابراین اگر جمع آوری امضا جرم نباشد، فعالیت در کمپین یک میلیون امضا نیز جرم نیست.

خانم ارزنی در این رابطه می گوید: با توجه به اینکه طرح کمپین یک میلیون امضا، مصداق تشکل یا سازمان نیست و عضویت در آن تحت مجموعه قوانین و یا آیین نامه ی رسمی نیست، بنابراین هرکس امضا جمع کند و یا حتی بیانیه را امضا کند می تواند فعال کمپین باشد واین به معنای عضویت خاص در یک تشکل نیست و اگر جمع آوری امضا و یا امضای بیانیه جرم نیست بنابراین فعالیت در کمپین هم جرم محسوب نمی شود.

پیش از این نیز در ارتباط با پرونده 23 خرداد، خانم ناهید میرحاج از اتهام تمرد از دستور پلیس و اخلال در نظم عمومی تبرئه و خانم جلوه جواهری به اتهام تبانی برای برگزاری تجمع غیرقانونی به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند.

منبع: تغییر برای برابری